Quantcast

AMPLIACIÓ:Un total de 4.134 persones, més de la meitat dels associats del PDC, ja han participat en el procés de primàries

ACN Barcelona.-Fins a les dotze del migdia, dues hores abans que tanquessin les runes, un total de 4.134 associats del Partit Demòcrata Català (PDC) ja havua pres part en el procés participatiu per escollir els òrgans de direcció i aprovar els estatuts. Una xifra que des de la formació assenyalen com a “gran èxit” tenint en compte que actualment el PDC té uns 8.000 associats. Francesc Sánchez, portaveu de les jornades de primàries, ha comentat en roda de premsa que des de la formació estan “molt satisfets” en el desenvolupament de les dues jornades, especiament de l'aposta “arriscada” que s'havia pel vot electrònic, mètode pel qual finalment han optat 2.271 associats. Sánchez ha comentat que des del PDC estan “molt tranquils” per inscriure el partit. “Estem convençuts que el podrem insriure sense dificultats. Sinó, entendrem que no és una voluntat jurídica sinó que hi ha un altre tipus de voluntats perquè aquest partit no es registri”, ha raonat.

Tot i l'èxit del vot electrònic 'opció per la que s'han decantat, entre d'altres, el president Puigdemont-, el PDC ha destacat també els 1.863 associats que ha votat presencialment i que han crescut sustancialment aquest dissabte: dels 574 de divendres, s'han registrat 1.289 votants en només les dues primeres hores d'obertura. En aquest procés s'escull la direcció, formada per dotze membres, la presidència del Consell Nacional, el defensor de les persones associades i el tàndem presidencial, al qual només aspiren Artur Mas i Neus Munté. Marta Pascal, que parteix com a favorita, i Ignasi Planas lideren les candidatures a la direcció, mentre que Santi Vila, Mercè Conesa i Joan Vila es disputen el lideratge del consell.En total, els associats del PDC tenen l'opció de fer quatre votacions diferents. Una d'elles serà la de la direcció, que es vota en bloc amb llistes tancades i desbloquejades. Això vol dir que no cal votar tots els membres de la llista, però només es pot optar per una única candidatura. Aquells que no superin el 50% dels suports que obtingui en total la seva llista hauran de ser substituïts. El PDC va sumant associatsEn roda de premsa, Francesc Sànchez ha destacat el fet que, des de la seva aprovació fa quinze dies, el Partit Demòcrata Català ja suma més de 8.000 associats. Un “rècord absolut”, que fa presagiar que, si segueix aquest ritme, el PDC podria superar CDC en nombre de militants, uns 15.000 al corrent de pagament, a finals d'any.

Comentarios de Facebook