Compartir

El Comissionat de la Memòria Històrica de l'Ajuntament de Madrid té ja un llistat de 27 carrers a què presumiblement se'ls canviarà el nom en els pròxims mesos en aplicació de la Llei de Memòria Històrica. L'informe del Comissionat així com el llistat de carrers s'aprovarà previsiblement al ple del proper 27 de juliol amb els vots de Ara Madrid i el PSOE.

Entre els noms que variaran en la llista de carrers es troba el carrer dels Germans García Noblejas , que passarà a anomenar carrer de la Institució Lliure d'Ensenyament, una institució que va renovar la pedagogia a Espanya.

Canviarà també la avinguda del General Fanjul per l'avinguda de les Àguiles, nom del barri pel qual transita. El carrer del General Millán Astray passarà a dir-se carrer de la Intel·ligència, en referència a les paraules que li va dedicar al general Miguel de Unamuno, que va reivindicar la intel·ligència enfront del cèlebre "Visca la mort!" del militar.

L'avinguda de l'Arc de la Victòria passarà a dir-se avinguda de la Memòria. El carrer Caiguts de la Divisió Blava , carrer de Mercedes Fòrmica, un novel·lista falangista que va ressaltar per la seva defensa de les dones. Cauen també els carrers dedicades als generals de la guerra: el carrer General Mola serà el passatge del General Baldomero Espartero, un polític del segle XIX; la del General Moscardó passarà a ser el carrer d'Edgar Neville, un destacat escriptor i cineasta; i el carrer General Yagüe recuperarà la seva denominació anterior, carrer de Sant Germà.

Quant a la Plaça de Fernández Ladreda recuperarà el seu nom anterior, el de Plaça El·líptica.

Un dels noms que van generar polèmica anteriorment, el del carrer del Comandant Zorita , patirà una petita modificació per dir-carrer d'Aviador Zorita, per ressaltar que se li recorda per les seves èxits com aviador.