Compartir

El rei Felip VI començarà el proper dimarts 26 de juliol una nova ronda de consultes amb els diferents grups parlamentaris per tal de cercar un candidat que pugui ser investit com a president del Govern.

Ha estat la mateixa presidenta del Congrés, Ana Pastor , la qual ho ha confirmat en roda de premsa, després d'acudir a l'palau de la Zarzuela on s'ha reunit amb el rei per concretar aquestes dates.

Felip VI es veurà amb els líders dels grups parlamentaris des de dimarts fins al dijous 28 de juliol , i els rebrà com s'ha fet en anteriors ocasions, de menor a major importància parlamentària.

És a dir, el dimarts Felip es reunirà amb Pedro Quevedo (Nova Canària), Isidre Martínez Oblanca (Fòrum Astúries), Javier Esparza (UPN) i Anna Orama s, representant de Coalició Canària, al matí, ia les 18:00 anirà el coordinador federal d'IU, Alberto Garzón .

Dimecres, Felip s'entrevistarà amb Aitor Esteban ( PNB), Alexandra Fernández (En Marea), Francesc Homs (CDC), Joan Baldoví (Compromís) i Xavier Domènech (En Comú Podem).

l'últim dia, el dijous, acudiran les forces de més pes parlamentari, començant amb Albert Rivera (Ciutadans), que acudirà a les 10 : 30, seguit de Pablo Iglesias (Podem), que acudirà a les 11:30 a Zarzuela. A les 12:30 ho farà el líder del PSOE, Pedro Sánchez , i finalitzarà amb el president del Govern en funcions i candidat del PP a la Presidència, Mariano Rajoy , que acudirà a les cinc de la tarda.