Compartir

El sergent acusat d'obligar a avortar a una companya a qui va violar en repetides ocasions ha estat cessat per la Guàrdia Civil . Un jutjat militar està investigant el presumpte assetjament laboral i sexual que va patir aquesta dona de forma continuada durant quatre anys.

La dona, destinada a Múrcia, va ser obligada per la seva superior a avortar després de ser violada . Ara, el comandament s'enfronta a fins 15 anys de presó .

La pròpia Guàrdia Civil ha comunicat durant el matí d'aquest dimecres que ha decidit suspendre de les seves funcions i cessar de la seva destinació a OMG . després de rebre "oficialment" l'ordre de processament del Jutjat Militar Territorial Nombre 14 de Cartagena (Múrcia).

La decisió de Arsenio Fernández de Mesa , director general de la Guàrdia Civil, ha pres aquesta decisió per la "gravetat i afecció individual de la víctima" i pel "notable desprestigi de la institució a la qual pertany el processat".

El sergent està acusat de abús de l'autoritat amb modalitat de tracte inhumà, abusos sexuals continuats, lesions psíquiques greus i tracte degradant .

Segons l'advocada de la víctima, la guàrdia civil està de baixa des del 9 de març de 2015 i confessa que es troba "molt malament, segueix somatitzant les conseqüències de l'assetjament, amb trastorns i problemes cardíacs i renals . També pateix malsons continuades ".

Quan el sergent va saber que la dona a la qual violava estava embarassada li va exigir que "tragués això d'aquí" . "No em vas a fotre la vida" , el va amenaçar, alhora que li va exigir que li mostrés la factura de la clínica on va avortar.

El processat li limitava a recordar la seva autoritat quan la víctima es queixava. "Aquí mano jo" , sentenciava.