Quantcast

Un grup murcià compra l'Edifici Espanya a Wanda

El holding empresarial Baraka ha tancat un acord de compra pel mític Edifici Espanya ubicat a la Plaça d'Espanya de Madrid al seu actual propietari, el grup xinès Wanda. L'acord seria per un import superior als 265 milions d'euros que va pagar en el seu dia, el 2014, el magnat xinès per l'edifici.

En els últims mesos Wanda i l'Ajuntament de Madrid han protagonitzat un dur conflicte a compte de l'edifici. Mentre el grup xinès volia desmuntar la façana de l'edifici al·legant que es trobava en mal estat, l'Ajuntament de Madrid s'ha negat a tramitar les llicències pertinents en considerar que es tracta d'un edifici històric lligat a la imatge de la ciutat. Durant mesos s'han produït reunions entre les parts per negociar alternatives.

Wanda pretenia convertir l'edifici en un hotel de luxe i un centre comercial , un projecte del que va desistir ja fa uns mesos per les seves diferències amb el govern municipal.

El grup Baraka, lligat a l'empresari Trinitario Casanova i amb seu a Múrcia, es dedica a la promoció d'habitatges, l'explotació de supermercats i fins i tot les operacions financeres. Es desconeix quin ús tindrà ara l'edifici i quins són els plans del grup.

Comentarios de Facebook