Compartir

Amb les posicions oficials instal·lades, la situació de bloqueig sembla insuperable i ahir, per primera vegada, el president en funcions va obrir la porta a no presentar-se a la investidura. " Obriria un procés de reflexió amb els partits ", va dir.

De moment, el que sí sembla obert segons tots els mitjans és una carrera de negociacions contra rellotge que en aquesta ocasió es faran a porta tancada: a Moncloa no volen l'espectacle mediàtic que es va produir després de l'20J.

Amb la vista posada en el proper 19 de juliol com a pròxim horitzó (és la data en al qual s'han de constituir les Corts), el PP espera mantenir reunions a porta tancada amb el PSOE i amb Ciutadans.

Del document base que va enviar ahir als partits com a base d'una possible negociació s'extreuen les que poden ser els elements estrella: tot i que el document part del programa electoral del PP afegeix matisos especialment en el assumpte territorial i de les pensions que poden aplanar les negociacions amb la formació de Pedro Sánchez.