miércoles, 12 agosto 2020 23:45

Pedro Sánchez diu 'no' al Govern de Rajoy

El líder del PSOE, Pedro Sánchez ha qualificat com "cordial" la reunió mantinguda amb el candidat Mariano Rajoy, tot i que li ha traslladat la negativa del seu partit a facilitiar un Govern del PP. Ni amb un vot a favor ni amb una abstenció. Sánchez ha suggerit a Rajoy que busqui entre els seus "aliats potencials" i remarcat que entre aquells no està el Partit Socialista.

" Els espanyols li han atorgat la confiança per ser la primera força però no li han donat la majoria suficient, i en conseqüència ha d'iniciar una negociació i un diàleg de debò, basat en propostes, no en amenaces ni en xantatges ". A més, ha remarcat que fins ara no ha sumat un diputat més dels 137 que ja té. En aquest sentit creu que qualsevol possible Govern ha de basar-se en un programa pactat, que no pot ser el del Partit Popular.

Tot i que hi hagi veus discordants al partit, els socialistes insisteixen en reclamar com l'alternativa a Rajoy.

Amb tot, Sánchez ha insistit que farà "tot el possible" per evitar unes noves eleccions. De fet, en les cròniques polítiques s'ha remarcat l'expressió "a dia d'avui" que ha emprat en diverses ocasions en el seu discurs. " A dia d'avui, el PP no compta amb cap suport. A dia d'avui, el PSOE es reafirma en el vot en contra del senyor Rajoy. Ell sap que no pot comptar amb el PSOE per a un Govern de gran coalició ni per pactar un programa de legislatura ".

Sánchez ha aprofitat també la roda de premsa per criticar la pujada de l'impost de societats i, en general, tota la negociació que fa al dèficit s'està fent amb Brussel·les.

Artículos similares