Quantcast

Pablo Iglesias li demana a Sánchez que "miri a l'esquerra" i no el PP de Rajoy

Després de 15 minuts de retard ( "Madrid, em mata", apuntava), Pablo Iglesias arribava al Congrés dels Diputats per a la seva reunió amb Mariano Rajoy, la qual ha durat una mica més d'una hora i on li ha transmès al líder del PP el seu 'no' a la investidura "per activa i per passiva".

El líder de Podem ha assegurat en la roda de premsa posterior a aquesta trobada que "si el PP finalment aconsegueix convèncer el PSOE", el seu partit es convertirà en "l'oposició", la qual concreta que exerciran amb "lleialtat i coherència al país".

Això sí, abans d'arribar a aquest escenari, Iglesias ha convidat a Pedro Sánchez a "mirar a l'esquerra perquè els números donen" , és a dir, una suma de diputats de Units Podem, ERC, PSOE, Convergència i el PNB que impedirien que Rajoy acabés governant o que s'anés a un escenari de terceres eleccions.

"Si el PSOE s'absté, estaria sent poc menys que un soci de Rajoy facilitant el seu Govern" , ha repetit una i altra vegada Iglesias. El líder de Podem ha destacat la prudència del líder del PP, que "creu que les seves possibilitats de ser president passen pel PSOE i que està esperant a veure què li diu Sánchez aquest dimecres".

Finalment, Iglesias ha valorat també la pujada d'impostos anunciada per De Guindos, la qual ha qualificat de "negativa" per als espanyols. "Crec que arriba un calendari complicat", ha apuntat, mostrant com a solució que el tribut en les societats "hauria d'aplicar-se de manera distributiva".

RIVERA DÓNA SUPORT A UN GOVERN DEL PP A MINORIA

Una mica més llarga ha estat la reunió entre Rajoy i Albert Rivera aquest matí. En ella, el líder de Ciutadans ha traslladat al líder del PP la possibilitat d'abstenir en la votació d'investidura, postura que contrasta radicalment amb el plantejat abans de les eleccions.

Després de la reunió amb Rajoy, Rivera ha confirmat que perd l'esperança que s'arribi a un acord per a aquest govern de consens entre PP, PSOE i Ciutadans.

El líder de la formació taronja ha descartat, per complet, la possibilitat que hi hagi unes terceres eleccions a Espanya.

Comentarios de Facebook