Compartir

Regeneració i participació del PSOE. Aquestes són les dues claus sobre les quals pivota la possible participació de CIUTADANS en un Govern després de l'26J. Un equilibri en el qual la formació vol mostrar-se com una organització política responsable i clau per conferir estabilitat, però al mateix temps mantenir l'esperit de renovació i canvi que impulsa a molts dels seus votants.

Amb 32 diputats i 3,5 milions votants seu vot tampoc resultarà determinant pel que Rivera està traslladant la responsabilitat final de negociar al PSOE. A més, li demana al PP voluntat de reformes que puguin justificar un suport davant el seu electorat: les diputacions, la llei electoral, la corrupció o les competències estatals estaran sens dubte sobre de la taula. En qualsevol cas la d'avui serà un primera presa de contacte per prémer els ànims, especialment tocats després de les campanya. Rivera ha fet de la presència figura de Mariano Rajoy un símbol del passat i la gestió fallida del PP, i el líder dels populars no sembla disposat a sacrificar-.

En realitat , tant Rivera com els seus consellers creuen que l'opció més probable serà un Govern en minoria, i encara que vulguin pactar reformes a canvi del seu suport o abstenció, la seva màxima prioritat és evitar unes terceres eleccions.