Quantcast

Obama, en la reunió amb Felipe VI: "El primer cop que vaig venir a Espanya va ser amb una motxilla"

Després d'aterrar a última hora de la nit a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid), blindada per a l'ocasió, Barack Obama ha iniciat aquest diumenge la seva atapeïda agenda en aquesta visita exprés a Espanya per reunir-se amb el rei Felip VI.

en aquesta trobada, en què han estat presents diversos membres del Govern en funcions, el president dels Estats Units ha lamentat que els successos que han tingut lloc aquests últims a Dallas , on cinc policies han mort com a conseqüència dels conflictes racials al país, hagin escurçat el seu viatge a Espanya, cancel·lant el viatge a Sevilla.

Així mateix, Obama ha recordat amb humor la seva primera visita al nostre país, res a veure amb l'ampli dispositiu de seguretat que l'ha rebut aquests dies. "La primera vegada que vaig venir a Madrid no ho vaig fer en l'Air Force One, sinó amb motxilla. Era jove, portava una motxilla a l'esquena, anava caminant a tot arreu i menjava en pla barat. És un orgull ser aquí ", reiterava el líder nord-americà.

Obama, que ha començat el seu discurs amb un" moltes gràcies "en espanyol, ha assegurat que hi ha múltiples nexes d'unió entre Espanya i els Estats Units, ja que "comparteixen els mateixos valors: la llibertat, l'Estat de Dret i el respecte" .

En darrer instància, el president nord-americà ha lloat la figura del monarca Felip VI, apuntant que "igual que el seu pare, és un símbol vivent de la fortalesa de la nació".

Ara, l'atapeïda agenda d'Obama el portarà a la base gaditana de Rota, un de les importants que tenen els EUA a Europa a nivell militar i des d'on emprendrà ruta de tornada al seu país per tractar la crisi de Dallas.

Comentarios de Facebook