Compartir

El tiroteig a Dallas ha reduït dràsticament l'agenda de Barack Obama en la seva visita a Espanya. El president dels Estats Units no viatjarà a Sevilla, on tenia pensat passar la nit de dissabte i visitar l'endemà els Reales Alcázares i la Catedral amb Felipe VI, i es desplaçarà directament a Madrid , on es reunirà amb Rajoy i altres líders polítics.

El que si es manté, tot i que amb canvi de data, és la presència d'Obama a la base nord-americana de Rota. < / strong> Allà, el president americà estarà unes hores el diumenge, on compartirà impressions i farà un discurs als militars assentats en un dels punts estratègics més important per al país al món i punt clau de l'OTAN.

Des d'allà, segons ha confirmat Josh Earnest, portaveu de la Casa Blanca, Obama tornarà el mateix diumenge a Washington. el president té previst arribar dilluns a la capital de l'estat el dilluns, on < strong> es veurà amb l'alcalde de Dallas, Mike Rawlings "al començament de setmana", amb l'objectiu de gestionar el seu treball "per unir a la gent i que donin suport als agents de policia i les comunitats". < / p>

la visita d'Obama, que en aquests moments es troba a Varsòvia a la cimera de l'OTAN, suposa la primera arribada d'un president nord-americà en els últims 15 anys. la Casa Blanca va qualificar de "molt important" aquesta visita a Espanya perquè era un dels països més grans d'Europa en què no hi havia estat l'administració americana.