Inicio Actualidad

La Unió Europea certifica que la investigació de l'accident del Alvia no va ser imparcial

Compartir

Brussel·les considera que la investigació que va dur a terme el Ministeri de Foment després de l' accident del tren Alvia que va tenir lloc el 2013 a la corba de Angrois no es va fer "de manera independent" .

En concret, l'Agència Ferroviària Europa ha confirmat, a través d'un informe que ha remès a les víctimes del sinistre, que l'error que va cometre la Comissió d'Investigació d'Accidents Ferroviaris (CIAF) està en no esbrinar les "causes fonamentals" de l'accident. En aquest estudi, la CIAF va fer especial èmfasi a l'error humà del maquinista , obviant altres punts importants.

El document assegura que hi ha "preguntes sense respondre" , el que obliga a l'obertura d'una nova investigació "que compleixi els requeriments d'independència i abordi les irregularitats identificades".

Aquesta sentència del organisme europeu sobre l'accident, en què van morir 81 persones, dóna la raó a la Plataforma de Víctimes del Alvia, que ha denunciat en els últims anys aquestes negligències, alguna cosa pel que exigiran la immediata dimissió de la ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, i dels alts càrrecs responsables de Renfe i Adif.

Pel que sembla, el Govern havia demanat que es retardés la publicació de l'informe fins després de les eleccions generals per no afectar en la seva possible resultat.