Quantcast

Blair i Aznar van pactar una estretegia per vendre que volien evitar la guerra d'Iraq

L'exprimer ministre del Regne Unit, Toy Blair, va donar ahir una roda de premsa de dues hores en què va assumir tota la responsabilitat de la intervenció britànica a l'Iraq i va aprofitar per demanar disculpes . " Exprés més pena, penediment i disculpes de les del que vostès puguin arribar a conèixer o creure" , va afirmar. No obstant això, ha recalcat que segueix opinant que deixar Saddam Husseim al poder hagués estat un perill i recalca que va actuar amb la millor voluntat.

Segons l'informe divulgat per la Intel·ligència britànica no hi havia dades que justifiquessin la intervenció , i Tony Blair va ser informat d'això, així com de les nefastes conseqüències que podia tenir la intervenció, entre elles avivar el terrorisme i permetre que el potencial iraquians acabés en bandes descontrolades. "El que no puc acceptar, com diuen alguns, és que apartant Saddam provoquem el terrorisme d'avui en dia a l'Orient Mitjà i que hauríem d'haver deixat aquí. Estic profundament en desacord amb això", contaargumentaba ahir Blair.

< p> d'altra banda, l'informe detalla que Blair i Aznar van acordar una estratègia de comunicació per la qual fer veure als seus països que traven d'evitar la guerra, sabent que aquesta era impopular. Vuit mesos abans de la intervenció es recull un missatge en el qual Blair li diu a Bush: " Estaré amb tu passi el que passi ".

Comentarios de Facebook