Compartir

Vueling podria quedar-se sense llicència per operar com a aerolínia si persisteixen els problemes que han afectat aeroports com el del Prat des del passat divendres. Ana Pastor, ministra de Foment en funcions, ha alertat que les companyies que incompleixen la llei s'arrisquen a que pugui haver-hi una "suspensió de la llicència definitiva".

"Les sancions són sancions econòmiques, però les sancions, quan hi ha incompliment de la llei, poden arribar fins a la suspensió de la llicència definitiva i anar a una llicència temporal ", apuntava la titular de Foment.

De moment, Pastor no ha concretat en aquest sentit, com tampoc ha assenyalat el termini que s'estudia per certificar aquestes sancions. La popular ha dit únicament que aquest temps dependrà de el que determini l'instructor del procés, "com sempre ha estat".

La ministra en funcions ha recordat, a més, que Vueling ha de presentar fins al proper mes de setembre un pla de contingència diari que ha de ser "viable, creïble i aplicable" i que després es veurà la decisió que es pren.

Pel que fa al curt termini es refereix, l'aerolínia, filial d'IAG, propietat d'Iberia, haurà de cancel·lar gran part de les seves operacions previstes. Com? Mitjançant cancel·lacions anticipades que redueixin el nombre de vols previstos diaris.

Aquesta decisió podria perjudicar de forma important els números de la companyia, ja que a més de la mala imatge que té Vueling pel que ha passat, l'operadora haurà de fer-se responsable dels costos de reestructurar l'oferta.