Quantcast

Àustria repetirà les seves eleccions presidencials per irregularitats en el recompte

Àustria de repetir en els pròxims mesos les eleccions presidencials. El Tribunal Constitucional (TC) ha dictat sentència aquest divendres al recurs presentat pel partit nacionalista de Norbert Hofert, que va perdre la direcció de l'Estat per poc més de 30.000 vots davant l'ecologista Alexander Van der Bellen.

El sentència del tribunal reconeix que hi va haver "irregularitats en el recompte de vots" , una cosa que, en opinió de Gehart Holzinger, president del TC, vol dir que "no fa a ningú guanyador o perdedor, sinó que reforça la confiança en l'Estat de Dret i en la democràcia ".

Segons el FPO, el que va presentar un recurs davant els tribunals, el vot per correu va començar el mateix dia de les eleccions i no al dia següent , cosa que obliga la llei. Els informes asseguren que en almenys una dotzena de casos, la Junta electoral no va explicar els vots sinó que va optar per una preselecció : 573.275 paperetes per les 800.000 emeses.

Està previst que la repetició de les eleccions presidencials a Àustria tinguin lloc a la tardor, data en la qual estarà de fons la gran victòria encunyada per les forces d'Europa que defensen que hi hagi 'brexit'.

Comentarios de Facebook