Compartir

El candidat del PP a la presidència del Govern i vencedor de les eleccions, Mariano Rajoy, comença aquest matí a treballar per intentar formar Govern al més aviat possible, tal com li ha sol·licitat Europa.

Com ja va avançar dilluns després de les eleccions, la seva intenció és donar prioritat a Pedro Sánchez per tractar formar un Govern de coalició o almenys un acord de governabilitat amb el principal partit de l'oposició. El d'avui seria un primer contacte amb Pedro Sánchez, però la seva intenció és nomenar una comissió negociadora en el moment en què percebi "voluntat".

Rajoy tampoc veu amb mals ulls una eventual incorporació de Ciutadans a aquest possible Govern amb el PSOE.

el possible suport, sigui donant suport o mitjançant abstenció, d'un Gobeirno de Rajoy ja té dividit el PSOE, on el cercle més proper a Pedro Sánchez es mostra molt reticent fins i tot a l'abstenció, mentre que alguns líders territorials, entre ells Susana Díaz o Guillermo Fernández-Vara, ja s'han manifestat a favor que governi Rajoy.

de no ser possible el Govern de coalició Rajoy insisteix que se li deixi governar en minoria.

a partir del proper 19 de juliol, data en la qual es constitueixen les Corts, les pressions per la formació de Govern seran més grans.