Compartir

El diputat de Nova Canàries, Pedro Quevedo, té sobre les seves esquenes una enorme responsabilitat. Una responsabilitat sobrevinguda que en les últimes hores l'ha situat al centre del focus mediàtic.

Nova Canàries va concórrer amb el PSOE a les eleccions, però el seu acord finalitza un cop iniciada la legislatura, de manera que el diputat podria votar amb independència del que dictat des de Ferraz. La qüestió és que davant d'un hipotètic acord entre el PP, Ciutadans, PNB i Coalició Canària, el vot (o l'abstenció) d'aquest diputat resultaria decisiu per a la formació de Govern a Espanya. La suma de diputats de totes la formacions que sostindrien el Govern seria exactament de 175 diputats, la meitat del Parlament. Especialment si el PSOE vota en contra. Un empat tècnic que es trencaria si el dia de la votació no estigués Pere Quevedo: 175-174. Una maniobra en al qual Rajoy sortiria investit i el PSOE no trairia el promès en campanya electoral en votar en contra de Mariano Rajoy.

Quevedo, a canvi de la seva abstenció podria negociar importants inversions a la seva terra.

Tot i que tant les pressions com les possibles prebendes constitueixen una important temptació el diputat Pere Quevedo ha fet declaracions aquest matí a Ràdio Nacional en què rebutja la possibilitat d'abstenir-se. Quevedo ha aclarit que el seu pacte inclou el vot a favor de la investidura de Pere Sáncehz. I ha afegit que auqnue algú "es torni boig al PSOE" i decideixin permetre la investidura de Rajoy, ell seguiria votant el contra.