domingo, 27 septiembre 2020 17:47

26-J: Divisió al PSOE: ¿Ha de ser Rajoy president?

Mentre que el candidat del PP, Mariano Rajoy, ha manifestat ja la seva preferència pel PSOE , en el partit socialista comença el debat sobre quin ha de ser l'estratègia en les setmanes de negociacions. El paper que adopti en PSOE resulta fonamental, ja que tot i haver perdut escons, amb els seus 85 vots en contra Mariano Rajoy hauria molt difícil governar.

Les primeres declaracions de càrrecs del PSOE s'han produït aquest matí i han evidenciat la divisió del partit. El líder d'Extremadura, Guillermo Fernández-Vara, ha declarat a Onda Cero obertament que en la seva opinió " Rajoy ha de ser president ". " Una majoria d'espanyols ha dit que vol que Rajoy sigui el seu president, i els altres no ho poden obstaculitzar ".

No obstant això, el número dos de Pedro Sánchez, César Luena, ha fet declaracions just en el sentit contrari a la Cadena Ser. " La vocació que té el PSOE és canviar a Rajoy ". També Antonio Hernando ha assenyalat que, de moment, no està en els plans del PSOE facilitar el govern del PP: " Jo no veig la possibilitat d'una gran coalició ni de l'abstenció, però el PSOE ha de fer la seva reflexió < / em> ".

En aquest sentit ha convidat el PP a que dialogui amb altres forces polítiques , com CDC.