domingo, 27 septiembre 2020 19:45

26-J: El PP guanya les eleccions i Sánchez surt airós del 'sorpasso' d'Units Podem

Després de diverses setmanes i sondejos parlant de sorpasso, de nou s'han tornat a equivocar. Els resultats s'allunyen del que es preveia per a tots els partits, especialment per el Partit Popular, que aconsegueix guanyar les eleccions amb un total de 137 escons, el que suposa un total de 14 més respecte a les anteriors del 20D. ni en les millors enquestes, aquest 26J Gènova és una festa.

No s'ho esperava ningú, ni tan sols Mariano Rajoy, el clar triomfador d'aquests comicis llevant-li diputats tant al PSOE com a Ciutadans, que han obtingut 85 i 32 respectivament. El resultat s'ha a causa de més de mig milió de vots més que al desembre.

Pedro Sánchez surt airós d'aquest sorpasso que es vaticinava i que no s'ha temut en cap moment des del començament l'escrutini dels vots. Tot i això, els socialistes han perdut 5 escons i 200.000 vots amb respecte a les anteriors eleccions.

Pablo Iglesias iguala els seus escons i no dóna la sorpresa ni sumant ni, molt menys, multiplicant amb la coalició al costat de Esquerra Unida. Units Podem es queda amb 71 escons, exactament els mateixos que al desembre.

Per la seva banda, la formació d'Albert Rivera, Ciutadans, es dóna la patacada aguantant com ha pogut aquest 26J amb la pèrdua d'un total de 8 diputats, quedant-se amb 32, el que aclareix que els seus votants han anat per als populars.

< script id = "infogram_0_c1f12eaf-d719-43b5-a6d2-2a2d4e6a45a2" title = "Untitled chart" src = "// e.infogr.am/js/embed.js?avk" type = "text / javascript">