Compartir

Unes gravacions del ministre Fernández Díaz revelades pel diari Público revelen que va intentar fabricar escàndols amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso , poques setmanes abans de la consulta del 9 de novembre. Els dos es van implicar per intentar treure a la llum casos de corrupció en els quals es veiessin esquitxats independentistes com Oriol Junqueras, Felip Puig i Francesc Homs .

La campanya de desprestigi que asseguren que va intentar crear passava per investigar a la família de Junqueras a la recerca d'escàndols que poguessin ser publicats en mitjans de comunicació del grup Planeta. "Les coses d'Esquerra són molt febles, és la veritat, ministre" , li deia d'Alfonso.

Però aquestes converses van més enllà i també esquitxen directament al president del Govern, Mariano Rajoy , ja que en un moment Fernández Díaz assegura que "ho sap" . I no només això, també assegura que està completament d'acord amb els plans i la confabulació del ministre de l'Interior.

El candidat popular a la presidència ha assegurat a Carlos Alsina que no coneix les converses i que del tema es va assabentar ahir, tot i que no estava molt per tasca de seguir parlant de l'assumpte.

Per la seva banda, Fernández Díaz ha declarat que l'única "conspiració" és que apareguin les gravacions just una setmana abans de les eleccions generals del 26J . "És ofensiu" , ha dit el ministre en relació al fet que se l'acusi d'intentar buscar casos que afectessin els independentistes d'ERC i CDC.

De Alfonso, director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, ha assegurat que "no conspirem, jo ??almenys. Em reuneixo amb qui m'ho demana" .