Compartir

Queden dues setmanes per a les eleccions generals del 26 de juny i les enquestes que surten cada dia no fan més que reforçar les dues lliçons clares que podrien treure d'aquesta cita amb les urnes: la victòria del PP , en uns resultats molt bons tot i la corrupció i que estarien al voltant dels del 20-D, i el gran resultat obtingut per Units Podem, situant-se per sobre del PSOE i sent la referència de l'esquerra a Espanya.

Els sondejos publicats aquest diumenge apunten en aquesta línia. El que porta a les seves pàgines 'La Vanguardia', realitzat per GAD3 assenyala que Units Podem avantatjaria el PSOE en vots però no en escons tot i que la caiguda per al partit de Pedro Sánchez no seria tan greu com l'esperada (-0,6% i deu escons menys).

El Partit Popular, per la seva banda, es quedaria en guarismes similars als de l'20-d i perdria entre un i quatre diputats, alguna cosa similar del que que li passa a Ciutadans, sent l'abstenció la gran triomfadora d'aquestes eleccions.

'El Espanyol' també ha tret el seu enquesta que també dóna a Mariano Rajoy com a guanyador de les eleccions (117 escons), seguit de Units Podem (87), PSOE (79) i Ciutadans, que guanyaria cinc diputats respecte al desembre i que tindria un possible creixement de més de deu en el millor dels casos.

Finalment, 'El País' també ha realitzat un sondeig que marca la bretxa abismal entre Units Podem i el PSOE (seria de 4,6 punts) i una distància amb el PP que no arribaria als quatre punts percentuals.

En aquesta enquesta, per cert, el 74% dels enquestats diu recolzar que si el PP guanya les eleccions i fora condició necessària que Rajoy no fos president, el actual líder del Govern hauria de renunciar.