Quantcast

Puigdemont se sotmetrà a una qüestió de confiança al Parlament

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, se sotmetrà a una qüestió de confiança al Parlament el proper mes de setembre com a resposta a la negativa de la CUP a donar suport els Pressupostos, cosa que l'ha portat a assumir la ruptura del pacte d'estabilitat que sosté el Govern.

Després de la votació en què s'ha certificat el rebuig per majoria als comptes del seu Executiu, Puigdemont s'ha mostrat "contrariat" per la "deslleialtat" de la CUP per no retirar la seva esmena a la totalitat.

El president català ha al·legat que "no tinc cap interès a allargar injustificadament el mandat" , però ha volgut llançar un "missatge d'esperança" als independentistes, als quals ha garantit que no renunciarà "al full de ruta cap al futur i la llibertat de Catalunya".

Segons el reglament del Parlament de Catalunya, si una qüestió de confiança no obté el suport de una majoria simple de membres de la cambra, el president i el seu Govern haurien de dimitir i escollir un nou president .

Amb l'actual repartiment d'escons, Puigdemont necessitaria el suport dels 62 diputats de la coalició de Junts pel Sí i el suport o almenys l'abstenció dels deu diputats de la CUP.

Comentarios de Facebook