Compartir

De nou l'anomenada gran coalició a l'alemanya en l'horitzó del que probable. Un hipotètic acord entre el Partit Popular i el PSOE que faciliti la investidura de Mariano Rajoy, si el PP és la força més votada com descompten ia totes les enquestes, no comptaria amb el suport de la majoria dels votants d'aquest partit, segons una enquesta de Metroscopia per al diari el País. Segons això dades, un 54% dels enquestats prefereix que el PSOE busqui acords "amb Units Podem i altres forces" per intentar un Govern alternatiu , davant el 41% que sí recolzaria la decisió de la 'gran coalició'

a més, segons les dades de les enquesta demoscòpica, els espanyols creuen molt majoritàriament (77%) que el PP tornarà a guanyar les eleccions del 26- J, però donen per segur (94%) que necessitarà el suport d'altres partits per governar. Així, si fem cas a les enquestes prèvies que anticipen resultats. seran PSOE i Ciutadans, els partits clau a l'hora de facilitar govern, bé al PP, bé a Units Podem. El 41% dels consultats en aquesta enquesta -i el 20% dels votants socialistes- aposta per aquesta fórmula de la triple coalició, però són majoria (54% de l'electorat general i el 72% entre els socialistes) els que creuen que e l PSOE hauria de renunciar a donar suport al PP i buscar el pacte amb Podem i altres forces.

Una altra de les claus d'aquests comicis, la incògnita sobre si finalment es produirà el sorpasso a l'esquerra i Units Podem avançar al PSOE, llança una divisió en dues parts gairebé iguals: el 51% dels votants creu que és probable que aquest sorpasso es produeixi i el 45% creu que no.