Compartir

El PSOE agafa aire a una setmana de l'inici de la campanya electoral i evita el temut 'sorpasso', segons una enquesta interna que situa els socialistes 1,4 punts per davant de Units Podem. Segons aquest sondeig , el partit de Pedro Sánchez puja a prop d'1,8 punts respecte al 20D, mentre que la coalició se situa gairebé dos punts per sota del que van obtenir en la passades eleccions la suma de la formació 'estatge', els seus confluències i IU.

d'aquesta manera, l'estudi d'opinió encarregat pel PSOE, elaborat a partir de 1.000 entrevistes, atorga al PSOE el 23,8% de dels vots, gairebé 1,8 punts per sobre del 22,02% que va rebre el desembre passat.

l'altre partit que creix, segons aquesta enquesta, és Ciutadans, que passaria del 13,9 % dels suports al 14,5% , una lleugera pujada de 0,6 punts. Mentrestant, el PP, en menor mesura, i la coalició baixarien.

Així, aquest sondeig manté al partit de Mariano Rajoy com a primera força, però amb el 27,9% dels vots, un 0,82% menys que en les eleccions del 20D i, per tant, a 4,1 punts del PSOE, que veu reduïda així la diferència en 2,6 punts respecte als anterios comicis, quan va ser de 6 , 7 punts.

la caiguda és més gran per a la nova coalició. El 20 de desembre, Podem i els seus confluències van sumar un 20,66% dels vots, mentre que IU va obtenir el 3,67% i ara aquest sondeig apunta que la confluència obtindria un 22,4 dels suports, és a dir, 1 , 9 punts menys que la suma de les paperetes que van recollir separadament (24,33%).

d'aquesta manera, aquest sondeig no detecta el 'sorpasso' del que parlen pràcticament totes les enquestes , almenys en vots, que Podem dóna per fet i que el PSOE assegura que no es va a donar de cap de les maneres.