Compartir

Gran alleujament al Japó on després de sis dies d'intensa recerca ha aparegut viu Yamato Tanooka, el nen de set anys els pares li havien castigat a quedar-se sol en un bosc.

El nen ha estat trobat prop d'una base militar a la localitat de Shinkabe, sense cap lesió externa de gravetat. No obstant, ha estat enviat en helicòpter a un hospital per ser sotmès a un reconeixement mèdic.

Pel que sembla va ser ell mateix qui es va identificar amb el seu nom. Mentre tot el país es trobava preocupat per la seva sort, creient-extraviat en un bosc amb presència d'óssos. Tanooka s'havia protegit en unes instal·lacions militars on hi havia una tenda de campanya en la qual fins i tot va trobar un matalàs. La nit que els seus pares el van deixar caminar fins al lloc, que es troba a 5,5 quilòmetres del camí en el qual li van abandonar.

POLÈMICA AL JAPÓ

El cas del càstig a Yamato Tanooka ha suscitat una gran polèmica al Japó, on durant aquesta setmana s'ha debatut sobre la posició dels pares i el seu extrem càstig: el petit va ser abandonat en un camí proper a una muntanya després d'haver llançat pedres a cotxes i persones.

A la tenda de campanya no només va trobar un matalàs sinó una aixeta d'aigua a l'exterior, que li va servir per beure. Li va trobar un soldat que ha explicat que el petit sí es trobava molt afamat. De fet, abans de ser enviat a l'hospital, el primer que va fer va ser menjar.