Compartir

El conseller d'interior de la Generalitat de Catalunya , Jordi Jané, ha revelat que hi ha imatges molt potents dels grups de violents que des de dilluns passat cremen contenidors, bolquen i incendien cotxes i motos i trenquen les cristalleries de les entitats bancàries i d i les botigues que se'ls ocorre rebentar.

El titular d'interior ha rec onocido que no descarta detencions de forma immediata i ha explicat que aquestes no s'executen en els moments de màxima violència perquè seria contraproduent. Per Jané detenir in situ a aquests violents comportaria més violència i més perill de patir lesions per als agents de la brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra.

Jané ha declinat que aquestes detencions no s'hagin produït per no fer enfadar la CUP, soci parlamentari de Junts pel sí al Govern de la Generalitat de Catalunya.

en aquest sentiu o, el conseller ha negat haver donat instruccions als els responsables de les accions al carrer perquè s'evitin aquestes detencions.

Jané ha admès que e n situacions tan complexes com les que s'han viscut aquesta setmana a Gràcia és possible que la policia hagi comès errors. El conseller ha qualificat de anecdòtiques les hipotètiques negligències dels agents afegint que no sempre es pot treure octubre 1.

El conseller s'ha mostreu o convençut que l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, demostrarà amb documents que el pagament que va efectuar l'any passat del local ocupat a la travessera de Gràcia entrava a la legalitat.

Trias va pagar fins a 65. 000 euros al propietari del local perquè el col·lectiu alternatiu que l'havia ocupat pogués seguir amb la seva s accions culturals i socials reconegudes pels veïns de Gràcia.

l'alcaldessa de B elona, ??Ada Colau, que va deixar de pagar aquest lloguer va denunciar que Trias pagava aquest cànon per evitar disturbis a o n any d'eleccions municipals.

Aquesta nit s'ha tranq uilizado l'ambient a Gràcia per respir de els veïns que asseguren que no poden dormir pel soroll del helicòpter que sobrevola Gràcia fins a l'alba i per la inquietud que provoca la violència al carrer d'acord amb els enfrontaments entre okupes i policies.