Compartir

Els mossos d'esquardra acusats de deixar sense un ull a Ester Quintana , durant la vaga general del 14 de novembre de 2012, han estat absolts per l'Audiència de Barcelona. La Fiscalia demanava per a això dos anys de presó, mentre que l'acusació particular reclamava nou anys.

Els jutges han considerat que no està provat que el escopeter i el sotsinspector de l'operatiu fossin l'autor i el responsable dels fets aquella nit. També han assenyalat que no queda clar que li disparessin amb una pilota de goma .

A Quintaba li va aconseguir un projectil a l'ull esquerre quan es trobava a la confluència del passeig de Gràcia amb la plaça Catalunya durant la vaga general de novembre de 2012. Després d'anys litigant contra els mossos, va aconseguir que li indemnitzessin amb 261.000 euros i el seu director en aquella època, Manel Prat, va dimitir.

A mitjan 2014, el Parlament va prohibir l'ús de pilotes de goma com a projectils contra les persones. Després de les protestes al barri de Gràcia durant aquests dies, la CUP ha denunciat en diverses ocasions la "impunitat policial" de la qual creuen que gaudeixen els mossos.