Compartir

El límit de velocitat en el tram del passeig d'Extremadura comprès entre el túnel de l'avinguda de Portugal i l'encreuament amb l'avinguda dels Poblats de Madrid es reduirà de 70 km / ha 50 km / h . Així, en qüestió de mesos, el radar que més multa de tota la capital podrà trencar els seus propis rècords en una zona en què els cotxes s'acceleren sortint de la ciutat i buscant l'Autovia d'Extremadura, l'A-5.

El radar del quilòmetre 4 de la sortida per la carretera d'Extremadura va multar a 2.015-54.050 persones per sobrepassar els 70 km / hora permesos, fet que suposa 148 sancions al dia.

el Ple de l'Ajuntament de la capital ha aprovat aquesta proposta del PSOE per intentar minimitzar el soroll que pateixen els veïns d'aquest àmbit, pel qual transiten diàriament una mitjana de 100.000 vehicles . A més, aquesta àrea es declararà com a Zona de Protecció Acústica Especial.

En el nou disseny es contemplarà l'establiment de passos de vianants a nivell regulats per semàfors amb esperes a la mitjana, la reducció de l'ample dels carrils de circulació i l'ampliació de les voreres existents . Segons la proposta defensada pel regidor socialista Chema Dávila, en paral·lel s'abordaran els projectes dels aparcaments dissuasoris a l'entorn de l'A-5 per facilitar el la mobilitat des de les grans urbs de la zona sud-oest del extraradi . No serà l'única actuació en aquest àmbit: es plantejarà al Consorci Regional de Transports l'establiment de noves línies llançadora d'autobús des d'aquests pàrquings fins a l'intercanviador de Príncep Pío.