Compartir

Partits polítics , entitats empresarials i sindicats han fet pinya al voltant del president de la Generalitat, Carles Puigdemo nt, reclamant la necessitat de fer-se efectiu el corredor mediterrani, una petició històrica de Catalunya al Govern d'Espanya .

Puigdemont ha destacar at que els governs d'Espanya i de França han d'obrir els ulls per considerar una prioritat inajornable la construcció d'una infraestructura que genera un enorme consens social i polític.

Per al president de la Gen eralitat és inadmissible el retard del corredor del mediterrani, el que suposa una important pèrdua de de p uAquests de treball i de competitivitat de l'economia. < / p>

Puigdemont ha recordat que l us governs autonòmics de València, Balears, Múrcia i Andalusia, de diferents signes polítics uneixen els seus esforços en què s'acabi materialitzant aquesta infraestructura.

< p> l'informe del Tribunal de Comptes de la Unió Europea ha revelat que s'esperava que els primers anys de connexió de l'AVE, entre França i Espanya circulessin per Perpinyà uns 8.665 trens; el 2011, 2012 i 2013 ho van fer, segons aquest informe, 357, 5 36 i 931, respectivament.

D'aquí al 2019 haurien de circulació lar 20.000 combois quan circulen menys de 1.000.

El Palau de Pedralbes de Ba rcelona ha albergat la primera de les reunions de la Taula Estratègica Catalana del Corredor Mediterrani que ha comptat amb la participació de més d'un centenar de interlocutors de diferents àmbits que van de l'e mpresarial al purament tècnic.

el mateix president del Partit Popular de Catalunya, Xavier García Albiol, ha assenyalat que aquest no és un projecte en el que uns van en co ntra d'altres. Ben al contrari, és de tots els territoris i de tot Espanya.

García Albiol ha demanat que e n la propera reunió estratègica entorn a aquest corredor mediterrani es convidi també a representants del G overn d'Espanya que són els que decidiran la inversió final a aquest projecte.