domingo, 27 septiembre 2020 12:51

Dos sismes de 6,8 graus sacsegen Equador un mes després del terratrèmol

Equador ha patit aquest dimecres altres dos nous tremolors, tots dos de magnitud 6.8 , segons ha recollit l'Institut Geofísic de l'Equador. El primer va tenir lloc durant la matinada, cap a les 2.57 hora local (7.57 GM) i l'epicentre es va localitzar a 34 quilòmetres de Rosa Zárate , a uns 60 quilòmetres d'Esmeraldas, amb una profunditat de 15 quilòmetres.

El segon es va produir a les 11.46 hora local (16.46 GM) i l'epicentre s'ha registrat també a la província de Esmeraldas , amb una profunditat de 14 quilòmetres.

De moment no s'ha informat sobre danys greus ni víctimes en cap dels sismes, encara que s'han deixat notar a la capital del país, Quito, ia la veïna Colòmbia .

a través del seu compte de Twitter, el president de l'Equador, Rafael Correa , ha "ordenat la suspensió de classes a Manabí i Maragdes fins dilluns" < / em>, a més d'informar que els "pares poden retirar els seus fills o esperar hora normal de sortida" .

Aquest sisme es produeix un mes després de l'ocorregut en terres equatorianes amb magnitud 7,8 deixant un total de 660 persones mortes i múltiples danys materials.