Quantcast

Otegi divideix al Parlament i convida a Podem a sumar-se a l'independentisme

El secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi , ha visitat aquest dimecres el Parlament de Catalunya com a convidat de la CUP, amb qui ha mantingut una reunió, a més de amb altres representants com la presidenta d'aquesta institució, Carme Forcadell ; el vicepresident Lluís Corominas i parlamentaris de diverses formacions com Catalunya Sí que és Pot, Junt paper Sí o CDC .

Otegi ha expressat la seva voluntat de aprendre de la mobilització independentista catalana per fer-ho possible al País Basc, on, al seu parer, no hi ha actualment una majoria favorable a la ruptura amb l'Estat.

En una jornada que ha transcorregut amb "cordialitat i normalitat" , segons ha expressat, el dirigent abertzale assegura que ha tingut ocasió de compartir "idees, anhels i somnis " amb els parlamentaris amb els quals ha tingut ocasió de reunir-se.

els representants dels grups han explicat el seu full de ruta i Otegi ha aprofitat per demanar als diputats de Si que és Pot que se sumin al procés independentista, al que Dante i Nuet han respost que estan pel referèndum i per un procés constituent a Catalunya.

Sobre l'opció d'optar a ser lehendakari per la seva formació, Arnaldo Otegi ha assegurat que, tot i que seria un honor presidir "el seu país", mai li ha donat importància a aquest fet , però estaria encantat de poder optar-hi.

a més, ha convidat a Podem i als seus aliats catalans de Catalunya Sí que és Pot al Parlament a "sumar-se al independentisme ", si després de les eleccions del 26 de juny l'aritmètica " no permet una majoria que faci possible un referèndum ".

D'altra banda, acostades (Ciutadans) i Albiol (PPC) s'han reunit al Parlament amb els representants de associacions de víctimes del terrorisme que han acudit.

els dos dirigents han ressaltat que amb aquesta reunió s'ha volgut reivindicar la "dignitat" de les víctimes del terrorisme davant la visita d'Otegi a la cambra catalana que, al seu parer, ha estat rebut com "un heroi" , quan no és un "polític qualsevol", sinó una persona condemnada per pertinença a banda armada.

Comentarios de Facebook