Compartir

El president de Cuba, Raúl Castro, va rebre a l'Havana als ministres d'Exteriors, José Manuel García – Margallo, i de Foment, Ana Pastor. Les parts van destacar les bones relacions entre els dos països i un horitzó futur de col·laboració política i comercial després de la negociació i reestructuració del deute de Cuba amb Espanya; 2.444,05 milions d'euros.

En paraules de Castro aquesta reunió " culmina quatre anys de treball d'aproximació " entre Espanya i Cuba. Va afegir el president cubà que la visita " marca un abans i un després que ha de ser ara aprofitat per enfortir les nostres relacions econòmiques, comercials i de cooperació ".

La ministra de Foment, Ana Pastor, s'ha reunit per la seva part amb els ministres cubans de Construcció, René Taula, i transport, Adel Yzquiero, amb qui ha signat un acord en matèria de transport.

"Les relacions polítiques entre Espanya i Cuba estan en el punt més àlgid i ara es tracta d'aprofitar l'oportunitat per enfortir les econòmiques " , ha apuntat Margallo.

Més de 200 empreses espanyoles estan assentades a Cuba, on Espanya és el tercer inversor mundial i el tercer soci comercial.