Compartir

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita 11 anys de presó per l'exvicepresident de les Corts valencianes Juan Cotino pels delictes comesos en la contractació de les pantalles i megafonia per un preu < em> "desorbitat" amb motiu de la visita del Papa a València el 2006.

en el seu escrit, la Fiscalia destaca el paper cabdal de l'exconseller d'Agricultura i expresident de les Corts valencianes amb Camps , Juan Cotino, qui, tot i no tenir cap càrrec a la Fundació per a la V Trobada Mundial de les Famílies que va decidir les contractacions, "va impulsar activament i va gestionar de facto" la contractació a la trama de els actes de la visita del Papa.

Anticorrupció l'acusa dels delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, frau a l'administració pública, suborn passiu-cinc fiscals .

A més de Cotino, Anticorrupció demana un judici oral per altres 23 persones en relació a aquests fets , entre ells l'exdirector de la televisió pública valenciana (RTVV) Pedro García Gimeno i diversos dels seus alts càrrecs, així com els responsables de l'entramat d'empreses de Gürtel, l'anomenat grup Correa: Francisco Correa, Pablo Crespo, Álvaro Pérez el Bigotes i José Ramón Blanco Balín.