viernes, 18 septiembre 2020 19:07

Un gos de raça perillosa ataca un nen de set anys

El gos que ha agredit al menor és un Shatfordshire americà i està considerat entre les races dels gossos més perillosos.

L'amo de l'animal el portava sense el morrió ni la corretja que són obligatoris per a aquestes races perilloses. Va incomplir la normativa municipal ja hora s'haurà d'atenir a les conseqüències per aquesta imprudència.

El nen de set anys ha estat atès a l'Hospital de la Vall d'Hebron d < / strong> i la capital catalana amb ferides a la cara causades per les mossegades de l'animal.

Un jutge ha ordenat que l'animal quedi tancat a casa del propietari sense poder sortir al carrer. L'atac es va produir al Parc de la Gu ineueta, al barri de Nou Barris on resideix el propietari del gos.

El pare del nen agredit ha explicat que el seu fill i stava jugant a pilota al Parc de la Guineueta al costat del seu nebot. En un moment del joc, la pilota va anar a parar prop de la zona en la qual es trobava el ca que, en veure al menor córrer, es va abalançar sobre ell. La seva intervenció va servir perquè deixés anar a seu fill.

El pare de la víctima ha relatat que era habitual v er a can al parc sense morrió ni corretja. L'animal, segons aquest testimoni, no té les vacunes al dia.

Per aquests motius, ha denúncia do l'amo de l'animal mostrant indignat per la imprudència que suposa deixar lliure a aquest exemplar d'una raça molt perillosa.

al nen li han traslladat en ambulància al sistema d'emergències mèdiques de la Vall d'Hebron costat de la seva mare on li han posat punts per curar-li la ferida a la cara.

En els p róximos dies haurà de vacunar per evitar infeccions.

En l'últim any l'ajuntament d i Barcelona ha rebut prop d'un miler de denúncies contra aquest tipus d'animals als quals els seus amos els deixen campar al seu aire sense complir les oportunes normatives municipals.

Alguns d'aquests gossos no t < strong> enen tan sols llicència, no estan censats o acudeixen als parcs sense les corresponents corretges o morrions.