Compartir

El Consell Ciutadà Estatal d' Podem s'ha proposat, a través d'una carta, al PSOE la necessitat de presentar llistes conjuntes al Senat en els llocs en què sigui possible. En aquest document, la formació de Pablo Iglesias considera que seria l'escenari ideal per a "acabar amb el bloqueig del Partit Popular" a la Cambra Alta, en la qual cosa té majoria absoluta.

Des Podem urgeixen el PSOE a prendre una decisió seriosa i consensuada sobre la seva petició, ja que consideren que els terminis administratius s'acaben i que aquesta aliança seria "a més d'una majoria progressista al Senat, ser un < strong> element il·lusionant i una pedra de toc per a un govern de canvi ".

Podem planteja aquesta situació per desbloquejar propostes que vagin del Congrés al Senat , on el PP podria tirar enrere amb el 60% dels senadores i senadors que va obtenir el passat 20-d.

Pedro Sánchez, secretari general dels socialistes, ja ha respost a la carta que han rebut de Podem, descartant, per complet, la possibilitat que plantegen. "No, gràcies, el PSOE és un partit autònom i té un projecte autònom" , ha assegurat el líder de Ferraz.