Compartir

l'objectiu declarat és aconseguir l'hegemonia de l'esquerra el 26 de juny. Militants i simpatitzants de Podem i Esquerra Unida voten entre avui i demà si accepten el preacord assolit entre les dues formacions i que contempla que Esquerra Unida ocuparà 1 de cada 6 escons que s'aconsegueixin i mantindran la seva logo a les paperetes, per la seva banda Alberto Garzón anirà el cinquè en la llista per Madrid.

Tant Iglesias com Garzón s'han centrat en destacar el caràcter “històric “ del seu acord, però no han volgut revelar detalls com el nom de la coalició o el lloc que ocuparà el líder d'IU, ja que són, al seu parer, qüestions ” menors “ que correspon fer públiques als secretaris d'Organització i responsables de les negociacions de les dues forces, Pablo Echenique (Podem) i Adolfo Barrena (IU).

“Crec que els detalls relatius a la coalició són menors. Estem parlant d'una cosa històrica a Espanya, que és que hi haurà un espai polític compost per diferents forces que es respecten i caminen juntes i que amb aquesta força van a poder derrotar el PP “, ha assegurat Iglesias . “És una cosa que supera totes les organitzacions, i això és el rellevant” , ha assenyalat Garzón.

No obstant això, el líder d'IU ha garantit que els simpatitzants de totes dues formacions disposaran de tots aquests detalls “menors” a l'hora de votar en les consultes que les dues forces posaran en marxa entre aquest dimarts i dimecres per aconseguir el vistiplau i tancar el seu acord, que han de registrar, com tard, el divendres 13 de maig.

“Crec que la gent va a entendre que les organitzacions polítiques no són fins en si mateixos sinó instruments per canviar i millorar la vida de la gent i això és el que marcarà la diferència i el que ens va a portar a pes de braços una victòria electoral el 26 de juny “, ha assegurat Iglesias. Per la seva banda, Garzón ha manifestat que espera que les seves bases donin un “sí rotund” perquè no poden deixar passar “aquesta oportunitat”.

Preguntats sobre si el nom de la coalició podria ser 'Units sí es pot' -les paraules que han utilitzat per tancar el vídeo amb què han anunciat junts a les xarxes socials el acord–, els líders de les dues organitzacions han somrigut però han assegurat que es tracta d'una idea que se'ls ha ocorregut per finalitzar l'enregistrament. “No em consta que hi hagi cap decisió presa respecte el nom de la coalició. És una qüestió absolutament menor” , ha assegurat Iglesias.