Compartir

Antonio Pampliega, José Manuel López i Ángel Sastre arribaran aquest matí a la base de Torrejón. Segons Reporters sense Fronteres seva arribada està prevista a les deu del matí.

Pampliega, López i Sastre portaven deu mesos retinguts a Síria , el cruenta guerra havien anat a cobrir com a freelance . No sabia res d'ells des del passat mes de juliol, quan van desaparèixer en els voltants de la ciutat d'Alep. No han transcendit detalls sobre la identitat del grup que els retenia o l'operació d'alliberament, més que han col·laborat nombrosos serveis públics i països estrangers, com Truquía o Qatar.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Sanatamía es va posar en contacte amb els periodistes ahir a la tarda, i coordina la repatriació. Un avió Falcon 900 ja s'ha traslladat a Ankara per taerlos de tornada.

"És un alleujament poder afirmar que ja no hi ha periodistes espanyols segrestats a Síria, Lamentablement, no podem dir el mateix d'altres companys estrangers, ni sobretot, dels informadors locals amb els quals es s'acarnissa la guerra. Una vintena de professionals dels mitjans de comunicació segueix retinguda en contra de la seva voluntat per diversos dels actors implicats en el conflicte sirià, que han transformat el país no només en un malson per a la població civil que encara no ha fugit , sinó en un autèntic 'forat negre informatiu' per als periodistes. Ningú pot informar ja sobre el terreny i els que ho feien ho estan pagant amb les seves vides ", afirma Malén Aznárez, de Reporters sense Fronteres.