Compartir

Ahir a la nit espiraba el termini que Podem i IU s'havien donat per tancar la seva confluència. No obstant això, aquest cap de setmana està tot en l'aire. L'aliança entre les dues formacions, que fins fa hores es donava per feta, ha encallat en la negociació de les llistes electorals.

Al centre de la discussió hi ha el nombre de candidats d'IU que haurien d'entrar en els llocs de sortida, és a dir, aquells que, es pressuposa, tenen garantida la seva entrada al Congrés dels Diputats. També es discuteix la posició exacta que hauria d'ocupar el líder la formació, Alberto Garzón, que aspirava a entrar en les litas de Madrid.

Les reunions, ofertes i contraofertes entre els secretaris de organziación, Pablo Echenique i Adolfo Barrena, semblen haver arribat a la seva fi; i les respectives directives analitzaran i prendran decisions aquest cap de setmana. El termini legal per presentar coalicions electorals s'estén fins el proper divendres 13 de maig.

Esquerra Unida s'enfronta al repte de conformar una aliança que li permeti mantenir una identitat pròpia, tal com ha promès a la seva militància i, al mateix temps, fer front a les veus crítiques que en la coalició, com la de l'ex secretari general Gaspar Llamazares, que considera que una aliança amb Podem els pot piconar.

Podem , per la seva banda, encara hauria de sotmetre l'acord a l'aprovació dels seus base s; el principi els dies 10 i 11 de maig.