Compartir

Després del fracàs de les negociacions per intentar formar Govern, els partits ja es preparen per a les eleccions del proper 26 de juny . Aquest 3 de maig se dissoldran les Corts, i els partits ja han començat a tractar d'esgarrapar alguns vots abans d'enfrontar-se de nou a les urnes en tot just dos mesos.

Aquest cap de setmana, Pedro Sánchez no va dubtar a deixar clar que no té intenció de pactar mai amb el Partit Popular , ja que hi ha massa coses que els separen, encara que fos necessari per a poder desbloquejar la formació de Govern a Espanya.

Aquest dilluns, tant el líder de Ciutadans Albert Rivera , amb el qual Pedro Sánchez va aconseguir un acord de cara a la seva investidura fallida, com el president en funcions Mariano Rajoy han coincidit a demanar-li al candidat socialista que no comenci la campanya electoral imposant vetos.

“Els vetos són dolents per a la democràcia” , ha ressaltat el polític popular, que s'espera que de cara al 26-J imperi el seny. A més, ha advertit a Sánchez que el que ha passat aquests mesos de negociació i d'exclusió al PP no es pot “tornar a repetir” . El president del Govern en funcions ha pronunciat aquestes paraules durant els actes organitzats a la Reial Casa de Correus de Madrid, amb motiu de la celebració del dia de la comunitat.

Per la seva banda, Albert Rivera també ha volgut desmarcar-se del 'no' de Sánchez al PP, ja que considera que no es pot començar la campanya posant “vetos”. A més, el líder de la formació taronja ha assenyalat que Espanya “necessita acord, canvis i regeneració”.