viernes, 18 septiembre 2020 19:53

Una empresa espanyola construeix un pont llevadís a l'inrevés a Xile

Flac favor per a la Marca Espanya el del pont llevadís sobre el riu Cau Cau, a Xile. L'empresa espanyola Azvi haurà reconstruir completament després d'haver confós i haver-ho fet a l'inrevés, una broma que costarà 15 milions de dòlars i que ja ha ocasionat una gran controvèrsia.

El problema, portat fins ara amb discreció, s'ha conegut arreu del món per la seva inclusió en un programa de Discovery Channel, 'Horror de Càlcul'. Un error en l'etiquetatge de les peces enviades des d'Espanya per a la instal·lació del pont va fer que es col·locaran al contrari cada un dels trams que constituirien el pont llevadís.

L'error es va detectar ja el 2014 i tot i que es va pensar que es podia corregir la veritat és que el resultat final obliga reconstruir-: els trams del pont no encaixen en no estar elevat, de manera que en el centre es crea un mal moment. I, el que és pitjor, les línies dels carrils de les carreteres no coincideixen, de manera que el carril bici es topa a mig camí amb el carril perquè circulin cotxes i camions . El mecanisme que elevava els braços del pont tampoc funcionava correctament.

L'obra d'enginyeria, que un projecte emblemàtic de l'regió de Valdivia, s'ha vist llastada pels errors de l'empresa espanyola, però també per una concatenació d'errors locals i batalles polítiques. Encara que la seva inauguració estava prevista per aquest mes de gener aquesta s'ha posposat a 2018. Veurem si ho aconsegueixen.