Compartir

L'espai de de degustació i exposició "Espanya, el país dels 100 formatges", al qual s'accedeix al saló Interlact de la Fira Alimentària de Barcelona concedeix el màxim protagonisme als productes de un centenar de microempreses formatgeres, que són majoria en el teixit industrial del sector.

Aquesta és una proposta gastronòmica i sensorials l per descobrir i assaborir fins a 200 referències per comprovar l'amplíssima biodiversitat dels formatges tradicionals i artesanals que s'elaboren en diferents zones d'Espanya.

l'últim informe del Ministeri d'Agricult ura, Alimentació i Medi Ambient va identificar a més de 1.000 microempreses làcties en Espanya amb una facturació acumulada de més de 325 milions d'euros.

Són companyies amb ingressos inferiors als dos milions d'euros anuals i amb un màxim de 10 treballadors contractats a jornada completa. Aquestes microempreses són les que treballen els formatges més antics i tradicionals i, també, les que introdueixen més innovacions en els mètodes de producció.

Entre els formatges en exposició es poden trobar alguns dels productes més reconeguts com el formatge Floridura Blanco, el Arangas de Cabrales o el qu això Otatza, gal ardonados amb el premi Aliments d'Espanya al millor formatge en tres edicions precedents.

a més de els formatges premiats l'espai compta amb una àmplia representació de varietats artesanals procedents de Catalunya, Balears, Cantàbria, Castella i Lleó, País Basc i Navarra , entre d'altres comunitats autònomes.

els visitants que acudisquen a aquest espai podran gaudir d'una degustació autoguiada gràcies a les fitxes descriptives que acompanyen cada producte, amb detalls sobre la varietat, la marca, el gust, el tipus de llet utilitzada i altres particularitats d'interès.

Per a completar la experiència, el bufet inclourà una gran varietat de vins, xeressos, cerveses, pans, melmelades i crudités.

Els formatges són el principal producte Lac teo exportat des d'Espanya amb un 22,6% del valor total de les vendes del sector.