Compartir

La Facultat de Ciències Psicològiques de la Universitat de Missouri (Estats Units) ha centrat els seus últims esforços a realitzar un exhaustiu estudi que analitzés el comportament dels borratxos, segons determinats aspectes de la seva personalitat. L'i nforme, denominat de forma humorística 'Buscant a Mr.Hyde', assenyala que hi ha 1-5 factors que ens influeixen en prendre alcohol i ens porten a actuar d'una manera i d'una altra.

" l'embriaguesa pot considerar com un 'temps fora' del comportament típic social, el que ho fa una excusa perquè les persones actuïn de maneres que d'altra manera serien considerades inexcusables ", asseguren els investigadors de la universitat nord-americana.

Un cop determinats aquests paràmetres, l'estudi 'Buscant a Mr.Hyde' aclareix que hi ha quatre tipus de borratxo, un més extravertit, un altre agressiu, un amorós i un altre resistent, que no vol saber res de ningú. La seva classificació, això sí, és molt més divertit com es pot veure … Ells prefereixen denominar-los com el professor boig, Mary Poppins, Hemingway i Mr. Hyde.

– El Professor Boig seria aquell que són molt tímides i que els costen dir res quan no han begut res però que deixen d'estar retrets quan es topen seva primera copa d'alcohol. ..¡Cualquiera els per!
Mary Poppins : el borratxo Mary Poppins no agafa un paraigua i pot volar però la seva ment li fa viure en un món de fantasia en el qual amor i el afecte és el millor regal que li dóna alcohol. Avisem que aquest afecte pot derivar en cansinez crònica amb el pas de les hores …
Hemingway: Aquest tipus de borratxo resisteix a l'alcohol com si res passés. Sí, està ja tan acostumat a derivar pels lars de les copes, les cerveses i el fiesteo de cap de setmana que ni sent ni pateix.
Mr.Hyde : El més perillós de tots, sens dubte. Es produeix una notable disminució del seu intel·lecte i els seus nivells de consciència deixen de tenir sentit. El seu cos comença a sentir sensació de irascibilitat i es tornen agressius. Algun hauràs conegut així …

I tu, et sents identificat amb algun d'ells?