Compartir

Esquerra Unida i Podem han mostrat un acostament per poder parlar sobre la possibilitat de concórrer junts a les eleccions del proper 26 de juny que sembla que es donaran si no arriben a un acord la resta de partits , tal com sembla que passarà.

no obstant això, les enquestes no són optimistes perquè hi hagi canvis després d'aquesta data. 'El Mundo' ha publicat aquest dissabte un sondeig d'intenció de vot que assegura que aquesta possible unió d'esquerres d'IU-Podem no trencaria la situació de bloqueig polític que hi ha a Espanya en aquest moment.

Si a dia d'avui se celebressin eleccions hauria dos canvis significatius: la pujada de Ciutadans i Esquerra Unida i la important caiguda de Podem. Per sobre, això sí, el Partit Popular, tot i els reiterats casos de corrupció en ciutats com Granada, seria la formació més votada amb el 29,5% dels vots.

El PSOE es quedaria a set punts del resultat que obtindria Mariano Rajoy en aquestes eleccions, Podem no aconseguiria el 'sorpasso' ni fins i tot sumant els vots d'Esquerra Unida (que passaria de 03:00 a sis escons però amb menys d'un punt percentual més) mentre que Ciutadans pujaria uns tres punts per quedar-se en una situació similar a la del passat 20-d.

Luis de Guindos confessava aquest divendres a Jeroen Dijsselbloem , president de l'Eurogrup, que les eleccions tindrien un resultat similar, cosa que vist el que llancen les enquestes podria ocórrer. Passi el que passi, aquests segons comicis costaran, de produir, 160 milions d'euros a les arques públiques.