Compartir

Uns 90 subsaharians han aconseguit aquest matí entrar il·legalment a Ceuta després de vorejar l'espigó de la frontera nord de Benzú, mentre que les forces policials marroquines han frenat a un altre grup d'immigrants.

Segons les primeres dades proporcionades a Efe per fonts de la Guàrdia Civil, l'entrada massiva s'ha produït al voltant de les 10.15 hores i els immigrants haurien aprofitat que la marea estava baixa per accedir per l'espigó.

Uns 90 immigrants subsaharians han protagonitzat aquesta entrada, que ha motivat un important desplegament d'agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional en els voltants de la frontera. < / p>

Els immigrants han vorejat l'espigó i han arribat fins a unes roques properes a la riba , on han estat frenats per efectius de l'institut armat.

Les mateixes fonts policials han indicat que la Gendarmeria marroquina també ha contingut a un altre grup d'immigrants superior a la trentena que anaven a entrar per la mateixa zona.

Els immigrants han romàs en les roques fins que anaven arribant a la riba per ser atesos per les ambulàncies de la Creu Roja, que han desplegat un dispositiu sanitari a la mateixa frontera.

Alguns dels subsaharians, amb evidents símptomes de fatiga, segons ha comprovat Efe , tenien dificultat per arribar a les ambulàncies i eren ajudats per altres companys.

la Delegació del Govern ha assenyalat que encara no es pot precisar el nombre exacte d'immigrants que han entrat a la ciutat, ja que més de una trentena estaven sent atesos a la frontera.

Tots els subsaharians seran portats al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI), on en l'actualitat romanen acollides 603 persones.

l'últim intent d'entrada massiva a Ceuta s'havia produït el 4 de gener, quan uns 250 immigrants subsaharians van buscar accedir per la mateixa zona, encara que tots van ser continguts per la Gendarmeria marroquina.