Quantcast

Pablo Iglesias: "Sense persones com Otegi no hauria pau a Espanya"

A més de demanar disculpes al periodista d' 'El Mundo' per focalitzar l'atac contra la seva persona i no sobre el mitjà per al qual treballa, igual que els seus grups de poder, Pablo Iglesias , secretari general de Podem, ha explicat aquest divendres a Pamplona que es va alegrar de la sortida de la presó unes setmanes enrere l'històric dirigent de l'esquerra abertzale, Arnaldo Otegui.

El líder d'Podem considera que Otegi ha estat peça clau perquè ETA abandonés la lluita armada , tal com assenyalava als mitjans de comunicació presents després de la seva reunió amb Uxue Barkos. "Sense persones com ell, no hi hauria pau", ha reiterat Iglesias.

A més d'aquestes paraules, el secretari general de la formació estatge ha recordat que entre el seu partit i l'esquerra abertzale ha diferències ideològiques , al mateix temps que ha aprofitat per demanar-los que "siguin més contundents a l'hora de demanar perdó".

"Sóc dels que pensen que alguns potser haurien de demanar perdó de manera més clara per certes coses, però crec que és una magnífica notícia la normalització política que permet que tots els sectors puguin dialogar i dilucidar les seves diferències en democràcia ", ha reflexionat el líder de Podem.

Finalment, Iglesias ha aprofitat per defensar que han de ser els navarresos els que decideixin si volen tenir un règim fiscal propi o si per contra desitgen que hi hagi una relació amb el del País Basc.

Comentarios de Facebook