Compartir

Alexander Dobrindt, ministre de Transports alemany, ha assegurat aquest divendres en una roda de premsa que s'han descobert "irregularitats" en les emissions de models de 17 marques : Volkswagen, Porsche, Opel, Audi i Mercedes, a més d'altres com Renault, Alfa Romeo, Chevrolet, Dacia, Fiat, Ford, Hyundai, Jaguar, Jeep, Land Rover, Nissan i Suzuki.

Aquest és el resultat que s'extreu de l'exhaustiva investigació realitzada després que es descobrís la manipulació sistemàtica que feia de les seves emissions el grup Volkswagen, les quals han tingut importants conseqüències per als comptes de la companyia Alemanya.

Segons les dades ofertes per Berlín, els fabricants hauran de trucar a revisió a més de 630.000 vehicles , amb models especialment sospitosos com l'Audi A6, el Porsche Macan, els Volkswagen Amarok i Crafyer, els Opel Insígnia i Zafira i el Mercedes V250 Bluetec.

La investigació, això sí, llança resultats diferents als de Volkswagen. En aquest cas, no s'ha trobat un sistema de manipulació d'emissions tan quadricular com el de la firma automobilística alemanya. Sí que s'ha comprovat que diversos models "a certes temperatures es desconnecten progressivament la neteja de les emissions" tot i que seria per evitar danys en el motor o possibles accidents.

no obstant això, des del ministeri de Transports alemany asseguren que la forquilla de temperatures és molt àmplia i que no està justificada tal com hauria.