domingo, 27 septiembre 2020 3:47

Tragèdia al Brasil després de l'espectacular ensorrament d'un carril bici sobre el mar

Era un dels projectes estrella de l'alcalde de Rio de Janeiro de cara als Jocs Olímpics d'aquest estiu: Un carril bici sobre el mar. Va ser inaugurat fa tres mesos, però alguna cosa ha fallat causant una tragèdia que ha esglaiat tot Brasil. Gairebé 50 metres del traçat s'han ensorrat provocant dos morts i diversos desapareguts, segons alguns mitjans.

Els morts, pel que sembla eren al lloc en el moment de la caiguda van ser trobats morts al mar, segons el Cos de Bombers i els serveis d'emergències busquen a diversos possibles desapareguts.

la pista va ser un dels projectes estrella de l'alcalde de Rio, Eduardo Paes. El projecte s'estén per 3,9 quilòmetres i va costar més de 11 milions d'euros. L'alcalde, que estava a Atenes amb motiu de la cerimònia d'encesa de la torxa olímpica que marca el compte enrere dels 100 dies fins als Jocs, va enviar una nota qualificant el succés com "imperdonable" i va prometre investigar les causes.

EL consistori espera l'anàlisi tècnica dels enginyers responsables de l'obra i ha qualificat la tragèdia de "desastre inacceptable" . Preguntat, però, si considerava que hi va haver un error a la construcció de la via, Carvalho no ha respost i ha demanat prudència .