Compartir

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es reuneix amb el president en funcions, Mariano Rajoy, amb una agenda de temes a tractar que pretén anar més enllà de la consulta i el procés independentista . Puigdemont reclamarà, entre altres, el augment del sostre de dèficit.

Puigdemont va presentar ahir el seu pla per aquesta legislatura, aprovat ja per l'executiu català, que pretenen aprovar 45 lleis en 15 mesos.

Segons el president català, el Govern " prioritza les polítiques socials, tot i l'ofec econòmic i financer i les amenaces de noves retallades que anuncia el Govern espanyol ", i fa " compatible l'atenció a les persones amb la creació d'estructures d'Estat ".

Puigdemont s'ha mostrat " optimista " sobre la possibilitat de arribar a un acord amb la CUP sobre els pressupostos i ha subratllat que es proposa " blindar les polítiques socials" a 20 àmbits d'actuació, davant el que ha qualificat de " amenaces "del Govern espanyol, que" ataca ", ha dit, l'Estat del Benestar a Catalunya impugnant mesures com el decret de pobresa energètica.

Puigdemont ha dit que espera del president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, " comprensió " cap al projecte sobiranista, perquè és, ha apuntat, " una demanda de Catalunya" .

no obstant, Rajoy no farà cap cessió en aquest tema i només li oferirà diàleg institucional, segons fonts de l'Executiu central, que han explicat que el missatge que es traslladarà a Puigdemont és el de la defensa de la unitat d'Espanya, la sobirania nacional i la igualtat entre espanyols visquin on visquin.

El portaveu del PPC, Enric Millo, ha acusat Puigdemont de fer una "utilització barroera" dels problemes socials per a fomentar el missatge independentista en un discurs "amenaçant" que "no és la millor manera", ha indicat, d'acudir a la Moncloa.