Quantcast

Hillary Clinton guanya a Nova York i Trump declara la guerra a republicans

La victòria de Clinton va ser tan renyida com preveien les enquestes i amb més del 90% dels vots escrutats, Clinton aconseguia amb el 57,6% dels vots imposar al seu principal rival, el candidat nascut a Brooklyn Bernie Sanders, que va obtenir un 42,4% de paperetes.

Encara que Sanders va aconseguir mobilitzar bona part dels votants més jóvene s, Clinton va aconseguir fer-se amb el vot clau en un estat tan divers com Nova York, això és, dones, hispans i afroamericans.

en previsió potser de la seva derrota, Sanders ni tan sols es trobava a Nova York, sinó a Pennsilvània, un dels pròxims estats en què se la juga.

Per la seva banda, Trump va obtenir un enorme avantatge (60,2% dels vots) a molta distància de John Kasich i Ted Cruz, però va mostrar obertament la seva por que guanyar més delegats que els seus companys no sigui suficient per aconseguir el "tiquet" daurat a la Casa Blanca.

Encara que l'empresari va tenyir de vermell tot el mapa electoral de l'Estat, li va faltar un districte, justament, Manhattan, on Kasich es va endur la victòria.

En el seu discurs de celebració, davant de desenes de periodistes i seguidors, Trump no va nomenar ni una vegada a Clinton, però si li va dedicar crítiques i advertències al partit republicà , que podria tenir l'última paraula en la convenció del partit al juliol per elegir el candidat. "Anirem a la convenció com a guanyadors i ningú podrà llevar-nos l'elecció a la manera com les gasta el partit republicà" , va assenyalar el magnat.

Trump va deixar clar que usarà la carta de la superioritat numèrica i restarà legitimitat democràtica al contrincant que intenti batre en la convenció gràcies a la derivació de vots dels precandidats que vagin retirant-se de la cursa.

Les celebracions de Clinton -en un hotel de Times Square – i Trump -a la torre de la qual és propietari en la Cinquena avenida- se separaven per poc més d'un quilòmetre, però el seu contingut va ser molt diferent, més enllà de la música a tot volum i els missatges d'amor a Nova York, lloc d'adopció per a una i de naixement per a l'altre.

La precandidata presidencial demòcrata dels EUA Hillary Clinton ha fet avui una crida a la unitat del seu partit envoltada de la seva família però també del governador de l'estat, Andrew Cuomo, i l'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio.

la dona de l'expresident Clinton, que no guanyava cap primària des del 22 de març, va considerar aquest el seu impuls definitiu per a distanciar-se de Sanders, a la seva esquerra, i va dir que amb Nova York entra a la "recta final " la cursa a la Casa Blanca.

l'ex senadora per Nova York de 2001 a 2009 ha criticat els principals aspirants republicans, Donald Trump i Ted Cruz, que defensen una "visió d'Estats Units que fomenta les divisions i que és francament perillosa" .

Per la seva banda, i des de la torre que porta el seu nom, Trump va reiterar la cartera de mesures que ve repetint i que passen per acabar amb el programa de salut pública conegut com 'Obamacare' , que "està fent que es tracti millor als il·legals que a la gent d'aquest país" , treballar per "tornar les ocupacions a Amèrica" ?? o "crear un exèrcit major i més forta" .

La jornada de vot va transcórrer amb tranquil·litat, encara entelada per un error en les llistes electorals demòcrates a Brooklyn que van deixar sense poder exercir el seu dret a 125.000 persones al districte d'origen de Sanders i que van portar fins i tot a l'alcalde de Blasio a haver de sortir al pas amb un comunicat.

Encara que en altres comicis passats les primàries de Nova York van mancar de rellevància pel avançat ja de la cursa, aquest cop i especialment per al partit demòcrata, la votació interna a l'Estat amb el que guarden important relació Trump, Clinton i Sanders, van augmentar l'interès.

i com a Nova York tot es fa en gran. El mateix Empire State, que dóna lema a l'estat de Nova York a les matrícules dels automòbils, va ser l'encarregat d'anunciar mitjançant diferents tons de blau i vermell cada vegada que sorgia el guanyador de cada un dels partits

Comentarios de Facebook