viernes, 25 septiembre 2020 22:26

Papers de Panamà: Rodrigo Rato va tenir dos 'offshore' a Panamà

Rodrigo Rato va recórrer a Mossack Ponseca per dissoldre dues societats que posseïa en aquell país per amagar la seva fortuna a l'estranger. Així ho ha revelat aquest matí El Confidencial: el 2013, a través d'un bufet de Gibraltar, va contractar al despatx Mossack Fonseca per dissoldre a les seves empreses Westcastle Corporation i Xarxa Rose Financial Enterprises.

Es tractava d ' retirar els més de 3,6 milions d'euros que tenia en elles i pels que després li investigaria Hisenda, tractant d'esborrar qualsevol rastre. No obstant això, el procediment pel qual actualment li investiga el jutjat número 31 de la Plaça de Castella investiga precisament aquestes societats, així com l'origen dels diners.
Els documents apareguts ara en els 'papers de Panamà' permeten identificar noves vies dels diners, a més de testaferros que hauria emprat l'exdirigent del Partit Popular.

D'altra banda, segons ha pogut comprovar el Mundo arran dels papers, Rato va deixar a deure fins i tot a la Hisenda panamenya: el Govern d'aquest país tan sols li exigia 600 dòlars per les seves dues comptes, però almenys en 2012 va deixar a deure 620 dòlars.